X-Act 3.0 multiorsó - Szentesi Attila írása

X-Act 3.0 multiorsó - Szentesi Attila írása

Mit is lehet egy casting orsóról írni? Lássuk csak, van egy gyönyörű, könnyű orsó az Iron Claw X-Act 3.0, ami remekül harmonizál a Niyo jig botomhoz.

Első ránézésre egy fölső kategóriás műszer, de nem az. Amikor megtudtam az árát, leesett az állam. No nem azért, mert olyan drága, hanem mert olyan olcsó! Ergonómiailag rendben van, kényelmes, markomba való tojás multi, könnyű kezelhetőséggel.

A fékeket vegyük sorra: A harci fék erős és megbízható, nem is kell írjak többet róla. A tengelyfék nagyon érzékeny, ebbe bele lehetne kicsit kötni, de nem teszem. Tette a dolgát, bár a legapróbb mozdításra is reagált. Ezt peca közben néha állítani kell.

A mágnes fék, ami biztosíthatna finomabb átmenet, de az az orsó, amin jobb a mágnes fék, az kétszer drágább. Ami fontos, hogy mint minden multi orsót, ezt is minden peca előtt vagy után olajozni érdemes, hiszen meghálálja mind a dobásoknál, mind élettartam szempontjából.

Sajnos csak egyféle zsinórral próbáltam ki, egy silányabb 20-as fluor-carbonnal, ami nem tette lehetővé, hogy apró csalikat dobáljak. Kb. 6-7 grammtól fölfelé viszont használható, bár a hátszél nem árt, ha nagyon kis tömegű dolgokat akarunk célba juttatni.

Két gyönyörű Csukát sikerült vele fogni, ahol bizonyított is a harci fék.

Csali: Doiyo Ikasama Spinnerbait

Szerző: Szentesi Attila

Save

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: