High Tech módjára

High Tech módjára

Teszteltük az Anaconda legújabb Carbon dobócsövét...

 

Bizton állíthatom, hogy bár ma már inkább a behordós pecát részesítem előnyben, annak idején sokat dobáltam, és jó néhány versenyen is rajthoz álltam! Ezeken a horgászatokon mindig fontos volt a nagy távolságokra való pontos, precíz etetés. Sok féle csövet kipróbáltam. Utoljára a Korda egyik csúcskategóriás csövét, ami sajnos csak egy szezont bírt!

Engedjétek meg, hogy bemutassam az Anaconda üdvöskéjét, a full carbon dobócsövet!


Tisztán látszik a felirat és a cikkszám. A cső kényelmes fogású és a bandázs felett EVA markolatot kapott a csúszásmentes, biztos fogás érdekében. Segítségével 110-130 méteres távolságra is sikerült eldobnom a bojlikat, úgy, hogy nem én vagyok a leggyakorlottabb az országban.


Hatalmas erőkar mellett rendkívül csekély súly. A cső két méretben is elérhető. A kisebb csalikat a 89cm hosszú, mindössze 70g-os 18-22mm-es változattal dobhatjuk el a gyártó szerint akár 140 méterre is, míg a nagyobb csalikat előnyben részesítők az 1 méteres változatot választhatják. Utóbbival a 20-24mm-es bojlikat dobhatjuk el kényelmesen, akár 160 méteres távolságra. A cső súlya mindössze 100g!!!


A Carbon anyag nem csak könnyű, de rendkívül strapabíró is. Az eddigi legdrágább csövem azért ment tönkre, mert egy alkalommal kint felejtettem a botok mellett a napon. A műanyag szabad szemmel szinte észrevehetetlenül hajlott meg, mégis használhatatlan és pontatlan volt ezt követően. Az Anaconda carbon csövével ez nem fordulhat elő. A kis súly ráadásul hosszú távon kíméli a könyököt és a kar egyéb izületeit! Kőkemény és időjárás álló!


A cső orra egy kupakkal van befedve. A hátsó kupakon lyuk található, így a csövezés előtti vizezéskor egyszerűen tudjuk kiengedni a felesleget. Mi a 20-24mm-es változatot teszteltük! Mindkét méretű gyári és házi csalit is kényelmesen tudtuk eldobni!

 

A gyári 20mm-es csalik tökéletesek voltak a teszt csőbe. Ha megfelelően vizeztük a csövet nem estek szét a súrlódástól és szembe szélben is pontosan tudtuk megetetni a 130-on lévő bója környékét!

 

Összességében egy olyan csőre leltem, ami bár nem a legolcsóbb, mégis rendkívül jó társ! Könnyű, strapabíró, időjárás álló, rendkívül pontos, és még szép is. Mindent tud, amit egy dobócsőnek tudnia kell és külön tetszik, hogy a vízálló EVA markolattól nem lesz vízhólyagos a kezünk. Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy örök darab, így csak egyszer kell megvenni!Nekem tetszett!

 

 ANACONDA CARBON CUKE

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: