A legkisebbtől a legnagyobbig...

A legkisebbtől a legnagyobbig...

"Az egész év valahogy nem olyan, mint szokott lenni. Túl sok a kapás nélküli időszak nappal és éjjel is. Az idei év komoly alázatra tanít, de sebaj. Van idő elmélyedni a csomókban, kötésekben, helykeresésben és biztos vagyok benne, hogy ez meg fog térülni a következő években...!"

Valami ilyesmit magyarázhattam éppen Bársony Tibi barátomnak és csapattársamnak, a múlt hétvégi peca 20. óráján este fél 10 körül. A vacsorát éppen befejeztük. - Ez is csak egy kapás nélküli időszak a sok közül - gondoltam magamban, hiszen egy csippanás sem volt a tegnap késő esti kezdés óta. És ekkor...

Az első hal nem sokat kérdezett. Azonnal húzni kezdte az orsót, majd egy kb. 20 perces fárasztás következett a Power Carp 3 pálcikavékony 3 librás, 3 méteres változatával. Aki ezt egyszer nem próbálja ki, az sosem jut hozzá egy olyan élményhez, amihez én ott, akkor a csónakban!

Kezdjük a legnagyobbal...

A mérleg kereken 19 kg-nál állt meg. A hal kicsit több, mint 1 méter hosszú volt és gigaerős. Mindenért kárpótolt. Tipikusan az volt a helyzet, hogy egy nagyon szelektálós előkét kötöttem és azt gondoltam, ha azt húzza, az komoly lesz. A csali dupla 24mm-es bojli volt, kb 6! cm-re elengedve egy mindössze 6-os horogtól! Idén kezdtem el használni a Cassien horgot és eddig nagyon elégedett vagyok vele!

Brutális erő még a fotózáskor is

Csodálatos pikkelyek, makk egészséges és brutálisan erős hal! Fontos, hogy vigyázzunk rá! A bölcsőben egy eláztatott kisebb matrac és egy párnázott mérlegelő is van!

Visszaengedés...

Egy ilyen hal megérdemli a különös tiszteletet, még a visszaengedésnél és a fotózásnál is! A vízben fotózva biztosíthatjuk a legkomolyabb védelmet!

A halat letároltuk a reggeli fotózáshoz. Koccintás után pedig lepihentünk, de 2 óra múlva újabb kapás következett. Most Dórinak volt dolga az Anaconda Schrimp-Garlic-al csalizott botján. Sajnos a Weed Halibut a legutóbbi túrán elfogyott és mivel a zöld színű bojlik valamiért minden alkalommal jól működnek a tavon, így ezt választotta!

Csodaszép nyurga

Visszahúztuk a botot ugyanazzal a csalival és két órával később ismét egy bőven 10+-os jelentkezett, határozott, húzós kapással!

Alig 15 kiló alatt...

A csali ezúttal is az Anaconda New Formula Crunch Schrimp Garlic bojli volt, Anaconda ananászos Pop-Up-al. Dóri szereti rendhagyó módon felkínálni a csalit. A faragott Pop Up-ot ezúttal a két bojli közé tette a természetesebb víz alatti mozgás érdekében.

Tökéletes akadás

Látszik, hogy a kombi link tökéletesen dolgozott. A merev fluoro carbon zsinór tökéletes összhangban van a lágy fonott zsinórral és a horogbefordítóval. A horogra húzott karika is tökéletesen tette a dolgát. Ennek a halnak a szájában még soha nem volt horog!

Jól indult a másnap reggel is. Hajnalban a másik botomon volt egy jelentkező. Ezúttal a 20mm-es Robin Red Ananas bojli hóemberként felkínálva egy szintén Ananászos Pop Up-al keltett feltűnést a víz alatt. Nem csak a csali volt különleges! A horgon egy kereken 11kg-os, különleges kinézetű KOI küzdött! Rádásul ezt a kapást egy gyárilag előkötött szerelékkel sikerült kicsikarni!

11kg különlegesség

Valóban minden részlet különleges volt a halon. A fotózásnál is sokan voltunk...

11kg különlegesség

Ahogy fogyott az idő és közeledett a horgászat vége, valahogy az egész egy igazi örömpecává vált. A kapások a közeledő hidegfrontnak köszönhetően egyre sűrűsödtek. Ezzel egyidejűleg pedig a kisebb halak étvágya is megnőtt. Utóbbi egyáltalán nem zavart. Az első kapással megfogott hal már előre feltette az I-re a pontot! A délelőtt folyamán egy órán belül kétszer volt dupla kapásunk!

Dupla kapás

A peca végére az utolsó, mindössze 18 óra leforgása alatt 12 pontyot sikerült fogni. Az átlagsúly 10 kg. felett volt és mindössze 3 kiló bojlit használtunk el a 4 botra. Slusszpoénként a végére a víz és a környezet egészségének bizonyítékaként sikerült megfogni a tó, talán, de a túra mindenképpen legkisebb bajszosát! Vele búcsúzunk...

Tavalyi ívás

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: