Képzés, vagy kiképzés? Új PB!

Képzés, vagy kiképzés? Új PB!

Németh Krisztián barátunkkal nem is olyan régen egy kiállításon hozott össze minket a sors! Krisztián nagyon szeretett volna tudatosabban harcsázni, mi pedig kíváncsiak voltunk rá, hogy irányított segítséggel milyen gyorsan tud valaki fejlődni. Természetesen nem a rekordjait megdönteni, de egyszerűen az alapvető technikákat, kötéseket elsajátítani és a harcsázás szokásait magára húzni, mint egy új éltető elemet!

Mondhatjuk, hogy intenzív kiképzésen van túl a zöldfülű barátunk, de talán ő sem bánja, hogy nem harcsákkal, hanem kapitális süllőkkel indult a pályafutása. Adácson már megtapasztalhatta, hogy milyen "nem fogni" minden egyes alkalommal, mert igen, talán ez a legnagyobb kihívás a kezdő harcsások számára, hogy az ember ne adja fel.

Sokszor mondtam már baráti beszélgetéseken, hogy a harcsázás a horgászat evolúciója. Itt mindent tudni kell alkalmazni, amit megtanulhatsz a békéshalas technikában, vagy egyáltalán az alap ragadozóhalas tudást is tudni kell alkalmazni. Ugyanis, ha nem fogsz csalihalat, akkor kénytelen vagy puhatestűeket bevetni, ami pedig egy törpékkel teli vízben már elvetélt gondolat. Szóval nem könnyű!

Aztán a tudatos és akkurátus figyelem és tanulási vágy meghozta a harcsát is és most már mondhatjuk a harcsákat, addig, amíg nem tegnap éjjel már meg is dőlt az egyéni rekord! Vow! Gratulálunk, szépen fokozatosan eljutunk így a 80+-hoz is, de természetesen ne kapkodjuk a lépcsőfokokat, csak szépen fokozatosan járjunk végig rajtuk!

A módszer: Bója volt, kb. 60cm-es eresztékkel

"Ezen a részen 0,8-ról törik le 1,4 méterre a meder. A tó befolyó oldalán,közvetlenül a patak meder felett igyekeztünk kapásra ösztönözni a harcsákat. A kapás után ugyanott még egy kapás érkezett, ami a csalihal ellenőrzés alapján nem lehetett sokkal kisebb a harapás nyomából ítélve. A csali halunk 25cm-es dévér volt. Reggel 5-kor fogtam egy kis kölyköt is...kb 3-4 kilós lehetett... Kicsit megviselte a fárasztás, így egyből vissza engedtem nehogy ne élje túl a fárasztást. Róla nincs fotónk."

Öröm volt ezeket a sorokat olvasni! Hajrá Krisztián, hozzon a fanatizmusod még legalább 30 egyéni rekordot idén! A szezon ismét elkezdődött!!!

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: